Az áldás jelentősége az istentiszteleten – az áldás jelentősége az ember fejlődésében (Svájci-magyar továbbképzés lelkésznők részére) – LT’22.10.

15000 Ft

Nem bocsátalak el, amíg meg nem áldasz engem.” 1Móz 32,27

Előadók: Dr. Csoma Judit (lelkipásztor, Berekfürdő), Elke Rüegger (lelkipásztor, Zürich), Karin Baumgartner (lelkipásztor, Schaffhausen)
Meghívott előadó: Fekete Zsuzsa, média szakember
Időpont: 2022. november 7–10. (hétfő vacsorától – csütörtök ebédig)
Helyszín: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Csoportlétszám: 15 fő
Kreditpont: 20
Regisztrációs díj: 15.000.- Ft/fő

Kategória:

Leírás

Nap, mint nap köszöntjük egymást: Áldás békesség! Ahol egyházi iskola van, ott napjában többször is elhangzik: Áldás békesség! Minden istentiszteletet azzal fejezünk be, hogy áldásra emeljük a kezünket és a Szentírás áldásainak egyikével bocsájtjuk el a gyülekezetet. Mit közvetítünk ilyenkor? Hogyan tesszük ezt? Szükséges-e, hogy a testbeszédünkre is figyeljünk? Egyáltalán igehirdetés, az istentiszteleti liturgia végzése közben szükséges-e, hogy arra is figyeljünk, hogy a kimondott szavainkat alátámasztja-e a hanghordozásunk, a viselkedésünk?
Az áldás továbbadása munkaköri feladatunk, vagy ennél több? Csak, mint lelkészek áldhatunk, vagy megáldhatja szülő a gyermekét, testvér a testvérét?
Tudunk-e áldást kérni, el tudjuk-e fogadni, életünk részévé válik-e az áldás? Átérezzük-e az áldás erejét? Esetleg ez nem is szükséges?

„Kimondott szóval, üdvhozó erőt közvetíteni, valakit üdvhozó erő hordozójának nyilvánítani, azaz magasztalni, valakit üdvhozó erő hordozójává tenni.” – olvassuk a Keresztyén Bibliai Lexikon áldás címszavánál. Mit jelent ez teológiailag az áldó számára, és mit a meg- áldottnak?

A kérdést mélyrehatóbb módon teológiailag megalapozottan szeretnénk feldolgozni, személyre szabott tanáccsal.

A továbbképzésre magyarországi és határon túli lelkésznők jelentkezését várjuk.
Tiszántúliaknak jelentkezés a Lelkésztovábbképző Intézetnél. Érdeklődni lehet: csomajuditmargit@gmail.com és +36-30-68-11-960

További információk

Előadók

Dr. Csoma Judit Margit (lelkipásztor, Berekfürdő), Elke Rüegger (lelkipásztor, Zürich), Fekete Zsuzsa, média szakember, Karin Baumgartner (lelkipásztor, Schaffhausen)

Kezdő dátum

2022.11.07.

Záró dátum

2022.11.10.

Kurzus helye

Berekfürdő – Megbékélés Háza

Csoportlétszám

15

Kreditek

20

Kurzus éve

2022

Kurzus kód

LT'22.10.