Nehéz élethelyzetek a hittanórán: esetmegbeszélés – LT’20.2.

6000 Ft

LT’20.2.
Vezető: Dr. Szászi Andrea (katechetikai szakértő, igazgatóhelyettes, RPI)
Időpont: 2020-04-01 – 0000-00-00
Hely: Debrecen
Csoport létszám: 15 fő
Tanóra: 6
Regisztrációs díj: 6000 Ft/fő

Leírás

Célkitűzés:
Hittanórán találkozhatunk olyan élethelyzetekkel, amelyekre nem könnyű reagálni. Ez lehet egy gyermek által hozott élmény, például haláleset a családban, krónikusan beteg testvér, szülők válása, indulatkezelési problémák, iskolai bántalmazás, stb. Az is előfordul, hogy mi magunk kerülünk nehéz helyzetbe az órán, mert nehezen kezelhető, nehezen megszólítható diákjaink vannak. Mit tehetünk? Hol kérjünk segítséget? Milyen megoldási lehetőségek vannak egy-egy helyzetben?
A szakmai nap célja mindennapi élethelyzetekben való közös gondolkodás. Ehhez lehetőség van arra, hogy a résztvevők hoznak egy saját példát és azt (azokat) dolgozzuk fel közösen, vagy pedig tipikus, de fiktív hittanórai történetek alapján nézzük meg a megoldáskeresés és a továbblépés lehetőségeit. A szakmai nap tartalma mindig az adott csoportra szabottan történik kialakításra a hozott/kért témák függvényében. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a képzés előtt 10 nappal kérjük a javasolt témát, esetet elküldeni. Ha nincs konkrét eset, akkor a jelentkezőkkel egy online kérdőív segítségével fogjuk egyeztetni a feldolgozandó területeket. A nap során beszélgetésekre, közös gondolkodásra, szakmai anyagok bemutatására egyaránt sor kerül.
Ajánlott irodalom:
A szakmai napon, az adott témákhoz kapcsolódva részletes irodalomjegyzéket és segédleteket tartalmazó gyűjteményt kapnak a jelentkezők.

További információk

Csoportlétszám

15

Kreditek

6

Kurzus éve

2020

Kurzus helye

Debrecen

Kurzus kód

LT'20.2.